Lacul Horgești

Horgești este unul dintre cele mai importante lacuri cu crapi mari din România. Lacul are o formă dreptunghiulară, cu o lungime de aproximativ 900m și o lățime de până la 350m în unele zone. Când apa este la nivelul maxim, suprafața totală a lacului este de 54,7ha, iar adâncimea cea mai mare este de aproximativ 2,5m.

Ca densitate de crap, Horgești NU este un carpodrom. Lacul nu este suprapopulat cu crap. Densitatea de crap este menținută la un nivel mediu, ca peștii să aibă hrană naturală suficientă și să poată crește constant. Lacul este bogat în hrană naturală sub diverse forme (melci, larve de chironomide, chiar și raci), lucru care asigură un ritm de creștere bun.

Lacul conține aproximativ 300 de crapi cu greutăți de minim 15kg. Acest număr crește de la un an la altul pe măsură ce peștii se dezvoltă. Crapii cu greutăți de 20kg se prind cu regularitate.

Avem aproximativ 80-100 de crapi de minim 20kg, dintre care 20-30 de exemplare de peste 25kg și șapte exemplare de peste 30kg. Recordul actual al lacului este 31,6kg, stabilit în noiembrie 2023.

Lacul are 22 de standuri de pescuit la crap. Există 16 standuri amplasate pe malul de vest, pe care se află și cabana administrației, și alte șapte standuri pe malul opus. Standurile sunt bine delimitate, cu distanțe mari între ele. La mijlocul lacului, un șir de balize indică distanța maximă până la care se poate pescui de pe fiecare stand.

Infrastructura lacului oferă un pescuit confortabil și în siguranță. O parte dintre standuri sunt dotate cu cabane pentru două sau trei persoane. Există toalete cu apă curentă și dușuri cu apă caldă. Se pot închiria echipamente de protecție a peștelui (saltele, trepiede, slinguri).