Lacul Horgești

Monturi recomandate

Regulamentul lacului Horgești permite pescuitul plantat cu barca sau cu navomodelul. Încurajăm pescuitul plantat pentru că pescarii de crap pot acoperi distanțe mai mari, pot nădi mai ușor, pot pune montura și nada cu precizie și pot folosi orice tip de monturi fără riscul ca monturile să se încurce, așa cum se întâmplă în pescuitul […]

Regulamentul lacului Horgești permite pescuitul plantat cu barca sau cu navomodelul. Încurajăm pescuitul plantat pentru că pescarii de crap pot acoperi distanțe mai mari, pot nădi mai ușor, pot pune montura și nada cu precizie și pot folosi orice tip de monturi fără riscul ca monturile să se încurce, așa cum se întâmplă în pescuitul lansat. 

Dacă se folosesc monturi cu plumb pierdut, este important ca monturile (clipsurile) să fie reglate în așa fel încât plumbul să cadă imediat din montură, daca e cazul. Vedeți fotografia de mai jos. Conul care blochează plumbul este urcat doar până la jumătatea clipsului, nu este împins până la capăt. Un plumb greu vă cădea din trăsătură. Un plumb ușor poată să rămână în clips în timpul drilului, dar va ieși din clips în cazul în care plumbul se agață într-un obstacol.

Pescarii au obligația să se asigure că monturile lor – indiferent dacă sunt cu plumb semifix, cu plumb culisant sau elicopter – eliberează plumbul și nu pun peștele în pericol.